Reis langs de Chakra's

Intence Opleidingen
soort

Vakopleiding

niveau

HBO

kosten

Tussen €500 en €1000

duur scholing

1 jaar

studie belasting

416 uur (15 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Dit is een opleiding waarin we werken met het vergroten van ons (energetisch) bewustzijn. Deze opleiding is voor coaches en therapeuten. Je leert efficiënte en praktische methodes waarmee je als coach/therapeut mensen écht verder helpt in hun persoonlijke ontwikkeling. In de opleiding ervaar je hoe het met jouw chakra’s is gesteld. Waar stroomt de energie, waar en waardoor stagneert de energie? Door te leren kijken vanuit de chaka’s ervaar je verdieping in jouw Zijn en zul je veel eerder door hebben hoe dingen echt werken.

De leer van de Chakra’s vormt het uitgangspunt om ervaringsgericht met elkaar te werken. Naast een stukje theorie gaan we dus vooral voelen en ervaren hoe het met onze Chakra’s is gesteld. We maken daarvoor gebruik van lichaamsgericht werken, creatief werken, energetisch werken, werken met onze stem en werken met verbinding. Ervaringsgericht werken heeft een meerwaarde want het ervaren en voelen van blokkades zegt meer dan vele woorden. Dit is helpend voor het teweegbrengen van blijvende gedragsverandering en dus heel effectief om binnen jouw coaching te gebruiken.

Bij de opleiding gaan wij er van uit dat de mens een eenheid van lichaam en geest is. In deze eenheid bepalen mentale, emotionele, fysieke en energetische functies ons functioneren. Deze holistische benadering loopt als een rode draad door de opleiding. De Chakra-leer biedt ons zeven perspectieven en daarmee zeven werkwoorden van waar uit we gaan kijken en vooral voelen.

Naast voelen en ervaren zullen we ook werken met de werkwoorden behorend bij de verschillende Chakra’s. De bewustwording die ontstaat maakt dat als we de blokkade voelen, dat de  blokkade minder wordt en de energie weer gaat stromen. Je krijgt antwoorden die eerder vanuit enkel het denken, niet te bedenken waren maar nu vanuit de nieuwe stroom als vanzelf ontstaan.

https://www.intenceopleidingen.nl/de-reis-langs-de-chakras/
Startdata
07-09-2022 | 01-07-2023
KTNO ID
K12503
Startdatum accreditatie
01-05-2022
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Lichaamsgerichte therapieën
     Psychosociale begeleiding
     Energetische Geneeswijzen
Therapeutische vorming
     Filosofie en levenskunst
     Beroepsethiek
Ondernemersvaardigheden
     Marketing & communicatie
     Wet en regelgeving
Vakgebieden
Beeldende therapie
Coaching
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2022
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
1 - 10
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 40 uur
Online contact: 34 uur
Praktijkoefening: 100 uur
Intervisie: 36 uur
Toetsing en examen: 38 uur
Zelfstudie: 168 uur
Totaal: 416 uur
toon alle informatie

Docenten (1)

  • Margo Riphagen

    10 scholingen