Medische Basiskennis Plato Conform

CIVAS
soort

Vakopleiding

niveau

HBO

kosten

Tussen €1000 en €2500

duur scholing

7 maanden

studie belasting

1145 uur (41 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
De opleiding Medische basiskennis CPION (hbo-niveau) is bedoeld voor therapeuten en andere professionals die willen voldoen aan de opleidingsrichtlijnen van PLATO. De opleiding Medische basiskennis CPION (MBK) is geheel volgens de eisen van PLATO opgesteld. Na afronding van deze studie wordt u direct ingeschreven in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION

Met de CPION-erkende opleiding Medische basiskennis (hbo-niveau) doet u in 14 lesdagen gedegen kennis op van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens, geheel volgens de richtlijnen van PLATO. Ervaren artsen en psychologen verzorgen de colleges, waarmee de kwaliteit van deze studie is gewaarborgd.

De opleiding Medische basiskennis CPION behandelt de anatomie, fysiologie en pathologie van ieder lichaamssysteem. Oorzaak, verloop en behandeling van de meeste ziekten komen uitgebreid aan bod. Verder gaat de opleiding in op psychische aandoeningen, farmacologie, consultvoering en gezondheidsethiek.

De lesdagen zijn sterk praktijkgericht: geen theoretische verhandelingen, maar interactieve colleges waarbij u aan de hand van casussen de kennis op boeiende wijze krijgt aangereikt. Tijdens uw studie bereidt u zich optimaal voor op het examen; met de toetsen en proefexamens die u via het digitale studentenportaal thuis kunt afleggen, maximaliseert u uw slagingskans.
Startdatum
Informeer bij opleider
KTNO ID
K11133
Startdatum accreditatie
01-01-2020
Erkenning door
Categorieën
Medische & Psychosociale basiskennis
     Medische basiskennis
Vakgebieden
Psychosociale kennis
Medische kennis
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2015
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 112 uur
Toetsing en examen: 696 uur
Zelfstudie: 337 uur
Totaal: 1145 uur
toon alle informatie
Spaarne 13
2011 CC Haarlem

Docenten (1)

  • Ruud Kloek

    2 scholingen