Jouw plaats binnen CAM.

Bij welke vereniging je je ook wilt aansluiten, leren maakt vrijwel altijd onderdeel uit van je lidmaatschap. Van de selectie verenigingen die je hier ziet, geeft een aantal ervan inmiddels actief erkenningen af op onze accreditaties. Je kunt per gevonden scholing nagaan wat aan de orde is. Handig, want ons aanbod is aanzienlijk, maar elke vereniging is uniek in welk onderwijs toegestaan is. Samen werken we aan duidelijkheid op dit platform.

Er zijn specialistische verenigingen waar je een specifiek afgekaderd vak uitoefent en er zijn multidisciplinaire beroepsverenigingen waar je diverse vaardigheden kunt combineren binnen een breder beroepskader.

Wil je ergens lid worden en heb je een Premium Zorgverleners account bij ons? Dan helpen wij je vooruit in je oriëntatie en bij je keuze. Wel zo handig, want er zijn grote inhoudelijke verschillen!

Over lidmaatschap

Is lidmaatschap verplicht?

Lidmaatschap bij een vereniging is in Nederland niet verplicht, maar vanuit sociaal maatschappelijk oogpunt wel gewenst. Je kunt bij een vereniging goed werken aan kwaliteit en continuïteit.

Veel voorkomende activiteiten en voordelen binnen een CAM-vereniging zijn intervisie, ledenvergaderingen, collectieve verzekeringen en belangenbehartiging.

Bovendien is een bekende aanleiding voor lidmaatschap dat je je cliënten eenvoudiger een beroep kunt laten doen op hun aanvullende zorgpolis als zij daar recht op hebben.

Weet je nog niet zeker of  je überhaupt wel een praktijk wilt starten? Of ben je gewoon nog aan het studeren? Registreer je kwalificaties dan in elk geval met je zorgverleners account van KTNO.

Vertel mij hoe

Onze keurmerken.

Controleer opleiders-websites op de aanwezigheid van het KTNO keurmerk. Als je op ons keurmerk klikt, behoor je uit te komen op een scholingspagina op deze site waar je alle relevante informatie over de betreffende scholing nog eens kunt terugvinden.

Op deze manier kun je verifiëren of er daadwerkelijk sprake is van accreditatie maar ook van welke beroepsvereniging(en) erkenning is verkregen én of dat de actuele informatie is. Verenigingen werken namelijk actief mee op ons platform.

Kwaliteitscriteria

Studierichtingen.

Bekende vormen CAM-zorg zie je in dit palet van richtingen. Hoewel het bewezen effect ervan zich soms moeilijk wetenschappelijk laat aantonen, bestaat er grote behoefte aan omdat ze zeer op de menselijke natuur gericht zijn.
 
Complexe termen komen voor, die niet altijd even eenvoudig te duiden zijn. Ervaring leert dat ze meestal te positioneren zijn binnen de rondo die je hier ziet. CAM-zorg komt altijd in aanvulling op reguliere zorg.

Combinaties binnen en tussen kleuren zijn geen uitzondering en kan een zorgconcept, mits correct beoefend, een uniek heilzaam karakter geven.

Naar zoekfilter