Menu

EMDR Opleiding Volwassenen

BivT
soort

Bijscholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €500 en €1000

duur scholing

4 dagen

studie belasting

64 uur (2.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
EMDR opleiding Volwassenen

De EMDR basisopleiding volwassenen en adolescent is gericht op het verantwoordelijk kunnen uitvoeren van de protocollen bij PTSS gerelateerde klachten. EMDR (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing) is één van de meest krachtige en effectieve psychotherapeutische methodieken voor behandeling van onder andere posttraumatische stressstoornis en angststoornissen.

Toepassing en meerwaarde
De opleiding is gericht op het toepassen van het basisprotocol bij enkelvoudige-, meervoudige- en bij neurotische stoornissen. Het basisprotocol wordt divers ingezet bij enkelvoudige ervaringen en bij meervoudige ervaring. We gaan dan ook het meertarget protocol uitvoerig behandelen waarmee je praktijkgerichte oefeningen plenair bekijkt, bespreekt en toepast.
De opleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, instructies van de EMDR protocollen, voorbeeld sessies en (semi-)plenaire oefeningen van de EMDR interventies.
De training is gericht op professionele praktijkvoering waardoor cliënten vertrouwd raken in je handelen en door de effectiviteit van de behandeling in korte tijd stabiliteit ervaart in het dagelijkse bestaan.

Werkwijze
We behandelen de diagnose stelling voor EMDR behandeling, het in kaart te brengen voor het toepassen van de protocollen en de afronding van EMDR therapie. Je maakt kennis met de vermoedelijke werking van het brein bij nare ervaringen en wat EMDR bewerkstelligd. Met name de veranderingen en werkzaamheid in de hersenen worden besproken. Je leert het EMDR protocol te gebruiken en de verschillende mogelijkheden met de bilaterale verwarringsstimulatie te hanteren.
 

Doel
De EMDR training is gericht op het leren toepassen en uitvoeren van het EMDR basisprotocol. Je leert onderscheid te maken tussen enkelvoudige en complexe ptss. Welke klachten kun je wel behandelen en welke verwijzen we door. We behandelen het intake gesprek gericht op EMDR, hoe en wanneer de EMDR start en de afronding van een EMDR sessie. Ook wordt er aandacht besteed aan tussentijdse evaluaties en vervolg na afronding van de EMDR.
 
Doelgroep
Leden van beroepsverenigingen uit de complementaire en reguliere zorgverlening als zijn o.a. psychologen, therapeuten, coaches, counsellors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici.
Je dient minimaal een 3-jarige opleiding op Post-HBO niveau in complementaire en/of reguliere zorgverlening afgerond te hebben en lid te zijn bij een beroepsvereniging en/of werkzaam binnen een zorginstelling.
Ben je geen lid van een beroepsvereniging maar werk je voor een zorginstelling, dan dient je leidinggevende schriftelijk garant te staan voor je deelname en uitvoerende werkzaamheden. In het kader van de nieuwe wetgeving Wkkgz dient je beroepsvereniging bij een koepelorganisatie aangesloten te zijn.
  • Voorkennis dient direct na inschrijving aangetoond te worden door het opsturen van PsBK diploma – lidmaatschap beroepsvereniging of diploma opleiding (duidelijk psychopathologie /psychiatrie DSM IV en/of 5)- diploma (HBO/WO) om toegang te krijgen tot de opleiding.

Startdata
02-02-2024 | 09-02-2024 | 08-03-2024 | 19-04-2024 | 23-08-2024 | 27-09-2024 | 18-10-2024 | 08-11-2024
KTNO ID
K5131
Startdatum accreditatie
01-09-2010
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Lichaamsgerichte therapieën
     Traditionele Oosterse Geneeswijzen
     Energetische Geneeswijzen
Vakgebieden
Lichaamsgerichte psychotherapie
Psychosociale kennis
Toegepaste psychologie
Gezondheidspsychologie
Psychopathologie
Counselling
Mental coaching
EMDR therapie
Traumaverwerking
Coaching
Psycho-energetische therapie
Integratieve psychotherapie
Oplossingsgerichte therapie
Psychotherapie
Psychosociale begeleiding
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2010
Instapniveau
Algemene kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 24 uur
Toetsing en examen: 4 uur
Zelfstudie: 36 uur
Totaal: 64 uur
toon alle informatie
Golflaan 1
8445 SR Heidehof Heerenveen
Schalterdalweg 18
7361TK Beekbergen-Apeldoorn
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Boschstraat 18
5301 AD Zaltbommel
Sint Jorisstraat 23
5211 HA Den Bosch
Weigelia 22
2262 AB Leidschendam- Den Haag
Valkenswaardseweg 44
5595 XB Jagershorst-Leende
Driesveldlaan 99
6001 KC Weert Limburg
Stichtse Rotonde 11
3818 GV Amersfoort
Koningstraat 75a
1941 BB Beverwijk
Birkstraat 138
3768 HN Soest- Het Witte Huis

Docenten (2)

  • Karin Bargeman

    2 scholingen


  • René Veraar

    10 scholingen